top of page
OVER MIJ

Hai! Ik ben Mervi Turkenburg. Geboren in 1977 van een Nederlandse vader en Finse moeder. Woon in Amsterdam. Ik heb 2 kinderen (15 en 9) en een heerlijk huis waar ik ook mijn praktijk heb.

 

Ik heb in een aantal verschillende velden gewerkt.

Als zangeres van pop en jazz liedjes, als juf op de basisschool en sinds 7 jaar werk ik als voetreflexologe. Eerst naast het lesgeven en sinds 2017 alleen nog in mijn praktijk.

Het leven gaat niet altijd zoals je dat van te voren bedenkt. Goed voelen en mijn hart volgen is altijd mijn leidraad. Het heeft me een aantal omzwervingen en een zeer rijk leven bezorgd.

Ik voel me heel enthousiast over het werk wat ik nu doe dus laat me je proberen uit te leggen hoe ik er ben gekomen en wat het voor me betekent.

 Dat ons lichaam en onze geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn heeft zo lang ik me kan herinneren mijn interesse en fascinatie.

Vanaf mijn tienerjaren las ik boekjes over boeddhisme en spiritualiteit. Overlopend van enthousiasme over de vrijheid en verbondenheid die we zouden kunnen ervaren. Dit is wat ik wil!

Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin. Was de jongste van 3 kinderen. Ik voelde me gesteund. Ik voelde geen drang om me af te zetten tegen mijn ouders maar had wel, vanaf een jonge leeftijd, een duidelijk gevoel dat het een en ander in de menselijke ervaring niet klopt.

Dat een aantal essentiële zaken die we als normaal beschouwen helemaal niet normaal zijn.

Dat ik aan het werk wilde met mezelf om iets anders te ervaren.

 

Ik vind het niet normaal dat we ons lichaam niet tot in detail kunnen voelen.

Ik vind het niet normaal dat we niet overstromen van liefde en vriendelijke gedachten voor onszelf.

Ik vind het niet normaal dat we vol zitten met een waslijst van wat ‘goed’ en ‘slecht’ zou zijn en de eeuwige angst om aan de verkeerde kant te zitten.

 

Wat er aan te doen? Ik begon te lezen, uit te proberen en te zoeken naar mensen die een voorbeeld waren dat het anders kon. 

Qua werk bleef ik ook zoekende.

Ik had voldoening zowel uit zingen als uit lesgeven maar allebei de carrières paste toch niet helemaal bij wie ik ben.

Toen kwam ik Saskia de Vries tegen. Een voetreflexologe die me liet ervaren dat je door werken aan voeten zo’n effectieve tool in handen hebt om je gezondheid te ondersteunen in de breedste zin van het woord. Zo'n effectief en geweldig werk. Ik was er gelijk dol op. 

Mijn dankbaarheid gaat uit naar Saskia, die mijn ‘voetenguru’ is en inspiratie om dit voetenwerk zo persoonlijk, en stevig, aan te pakken.

 

Bewust, gezond en vol liefde voor jezelf leven, wie wil dat nou niet.

Op vrije voeten het leven door dat is wat ik wil en iedereen wens.

Je kunt me niet blijer maken dan me daarbij te laten helpen.

Waanzin is steeds hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten

Albert Einstein

bottom of page